Pistagemarsipan, fikonmarsipan, lingontryffel, hjortrontryffel och calvadoskula. Alla mina!!
I lördags var vi på chokladfabriken.
Nu skulle chokladsemlan provas. Eftersom vi är så återhållsamma så delade vi på en liten. Eftersom vi inte är så återhållsamma så köpte vi dessutom en flottig bulle med flytande choklad i och varsin stor varm choklad.
Måste nog säga att chokladsemla är överskattat. Vanlig semelbulle, chokladgrädde (kände jag inte) och mandel(massa?) fyllning med amaretto (kände jag inte heller). Ge mig hellre en vetbulle med ett glas björnklistersprit brevid!
När man beställer varm choklad på fabriken får man välja på
1 Mörk,
2 Ljus
3 Vit...
Detta betyder inte
1. Stora lass oboypulver.
2. Bara några skedar oboypulver
3. Bara socker och mjölk.
Enligt uppgift så är det faktisk
1. 70% mörk choklad
2. Mjölkchoklad
3. Vit choklad.
Vit choklad känns som om det skulle bli som sockerlag i munnen. Berätta, nån som provat..
Mörk var god...
Vi köpte en påse kakao och några kakor som gå-bort-present.
Rödtott sov genom hela paradiset. Vi promenerade hemåt, illamående, höga av choklad.
Bästa tipset: Prova deras Maracaibo (stavas nog ungefär så..) den bästa choklad vi smakat.
Jag är egentligen ingen chokladtyp och tänker alltid "jamen, såååå god är ingen choklad" Sen smakar jag på Maracaibo...blir lika förvånad varje gång! *suck*
Den här gillade jag också!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar